دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 17:02
ساکی‌نژاد در گفتگو با آنا:

16 چالش برای برنامه علمی کشاورزی احصا شد/  بحران فروش محصولات کشاورزی استان خوزستان

مجری برنامه علمی کشاورزی از احصای 16 چالش خبر داد و گفت: با استفاده از این چالش و اهداف آن‌ها در نظر داریم تحقیق و تفحص را در قالب زمینه‌های پژوهشی مختلف برای استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی، حوزه کشاورزی و صنایع وابسته جامع‌تر و کاربردی‌تر ارائه دهیم.
کد خبر : 515221
برنامه علمی کشاورزی.jpg

طیب ساکی‌نژاد مجری برنامه علمی کشاورزی در گفتگو با خبرنگار حوزه پایش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با بیان اینکه این برنامه علمی بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز است، اظهار کرد: همواره استان‌هایی که ازنظر کشاورزی دارای رتبه‌های بالای تولید و عملکرد هستند در تعارض با تعاریف توسعه پایدار و حفظ محیط‌زیست هستند.


وی ادامه داد: ایجاد محصول بیشتر به معنای تغییر فزاینده‌تر در اکوسیستم‌های طبیعی است، استان خوزستان از استان‌های برتر کشور در حوزه نظام کشاورزی و تولید محصول است. از همین رو دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی این دغدغه را تبیین و دستور به مطالعات کاربردی در قالب نظام موضوعات کشاورزی و توسعه پایدار استان خوزستان برای همگرایی محیط‌زیست و کشاورزی کرد.


مجری برنامه علمی کشاورزی عنوان کرد: با نظرات ارزشمند صاحبان اندیشه در حوزه کشاورزی و محیط‌زیست در منظرهای مختلف علوم، چالش‌های مهم بخش کشاورزی استان خوزستان را احصا کردیم، این چالش‌ها در راستای توسعه پایدار تعیین شده است تا با استفاده از این چالش و اهداف آن‌ها بتوانیم تحقیق و تفحص را در قالب زمینه‌های پژوهشی مختلف برای استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی، حوزه کشاورزی و صنایع وابسته جامع‌تر و کاربردی‌تر ارائه دهیم. هم‌چنین با حفظ و توسعه بخش کشاورزی استان، امنیت غذایی را با در نظر گرفتن کشاورزی پایدار و محیط‌زیست اعتلا بخشیم.


ساکی‌نژاد خاطرنشان کرد: خطر سرریز شدن فاضلاب شهری به زمین‌های کشاورزی، شوری و سد گتوند، ضعف در مدیریت پسماندها، کاهش مقبولیت نان‌های ایرانی در بازار مصرف و افزایش ضایعات نان، معضلات کانال‌های کشاورزی، تشدید منفی تغییر اقلیم در کاهش سهمیه آب زراعی_ملی_ منطقه‌ای)، ضعف توان کشاورزی پایدار در سیلاب، ضعف توان کشاورزی پایدار پس از سیلاب، سیلاب و تهدید امنیت غذایی، خسارت گردوغبار، ضعف الگوهای کشاورزی پایدار در تأمین غذا (محصولات استراتژیک)، عدم توانایی حفظ سلامت انسان به‌عنوان محور توسعه پایدار، حفظ سلامت انسان به‌عنوان محور توسعه پایدار، ضعف اعتقادات و فرهنگ در تقابل با نوسانات کشاورزی، بحران فروش محصولات کشاورزی استان خوزستان و فاصله واقعیت تا شعار در کشاورزی پایدار 16 چالش احصا شده برنامه علمی کشاورزی است. این چالش‌ها  عملاً استان خوزستان را درگیر کرده است. 


وی افزود: با حمایت ریاست دانشگاه آزاد استان خوزستان، شهرام شهروئی رئیس دبیرخانه هیئت امنا، احد نظرپور رئیس دبیرخانه برنامه‌های علمی استان و سایر اعضا کمیته علمی برنامه علمی کشاورزی جلسات متعددی برای طراحی و اجرای موضوعات برگزار شد و پس از درک چگونه نظام موضوعات، چندین جلسه تخصصی با گروه‌های اساتید، مدیران حوزه‌های کشاورزی و محیط‌زیست و صاحب‌نظرانی که عملاً درگیر این‌گونه چالش‌ها بودند برگزار شد تا بتوان جنبه‌های عملی رفع مشکل از منظر علوم مختلف در عمل ارائه شود.


مجری برنامه علمی کشاورزی با بیان اینکه ماحصل برنامه علمی کشاورزی را در سفر محمدباقر قالیباف  رئیس مجلس شورای اسلامی به استان خوزستان شاهد بودیم، گفت: در این سفر قالیباف با متخصصان و صاحب‌نظران و مردم و کشاورزان که پشتوانه اصلی نظام هستند، دیدار و گفتگو کرد. هم‌چنین در این دیدار  چالش‌های این برنامه علمی نظیر معضلات فاضلاب و سرریز آن‌ها، شوری و سد گتوند، گردوغبار و... جهت حل و ارائه راهکارهای مناسب خدمت ایشان ارائه شد و مطمئن‌تر از گذشته شدیم که راه را به خطا نرفته‌ایم و در دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان مفتخریم که این راهکارها را منطبق با نظرات کارشناسان طراحی کردیم تا بتوانیم مشکلات این استان زرخیز را کاهش دهیم.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب